Начало Препоръчани Илиян Кузманов четвърти в петия кръг от Българския екстремен ендуро шампионат

Илиян Кузманов четвърти в петия кръг от Българския екстремен ендуро шампионат

СПОДЕЛИ

Този уикенд в Горна Малина се проведе пети кръг от Българския екстремен ендуро шампионат – BgX Enduro Championship.

На старт застанаха 104 състезатели от цяла България в различните класове. В надпреварата се включиха и Байрам Уйсал (EXPERT) – един от най-добрите в Турция и Мехмет Акташ (STANDART). По традиция в събота бе навигацията, изцяло по сколоновете на Стара планина, като дължината на трака в класовете PRO и STANDART бе 80 километра, a в класовете EXPERT и SENIOR – 74 километра.

Панагюрецът Илиян Кузманов (СК АФГ ТИМ ) зае четвъртото място в крайното класиране в клас ПРОФИ, като събра общо 28 точки – 10 на ендурокрос и 18 на навигация. С общо 40 точки временното класиране оглави Любомир Иванов от МСК ПРЕПАРАТОРИТЕ.
В клас СЕНЬОР Панчо Кузманов зае 13-та позиция във временното класиране, след като технически проблем с навигацията го лиши от възможността да спечели точки. Така той инкасира единствено точките от ендурокроса.
80 % от траковете бяха изцяло нови,  в ендурокроса трасето също бе обновено, изградени бяха нови препятствия, преминаваше се през естествен терен, както и през изкуствени препятствия.
Следващият кръг от екстремната верига ще се проведе на 23 и 24 юни край София, в полите на Люлин планина.
Има и такива моменти…