Начало Препоръчани Илиян Кузманов стана трети в Three Mountains Hard Enduro Bansko

Илиян Кузманов стана трети в Three Mountains Hard Enduro Bansko

СПОДЕЛИ

Панагюрецът е само на точка разлика от първия и втория в крайното класиране

С много адреналин, високи скорости и изключителни атракции на две колела протече вторият кръг от BG X Enduro Championship, част от републиканския ендуро шампионат, който се проведе в град Банско на 15 -16 май 2021 г. Състезанието Three Mountains Hard Enduro Bansko се организира от Мото Дружина Банско и Община Банско.

Майсторите на екстремното каране с мотори в страната мериха сили в два състезателни дни – навигация и на затвореното трасе – ендурокрос, който се проведе в бившите казармени помещения в Банско.

Изключително оспорвана беше битката в клас PRO, където с 35 точки, само на точка разлика от първия и втория, панагюрецът Илиян Кузманов зае трето място в крайното класиране.
В клас SENIOR Панчо Кузманов зае деветата позиция, след като още в първия ден се появиха технически проблеми с мотора, които му попречиха да завърши и това се отрази на крайнто класиране, въпреки, че вторият състезателен ден той се опита да навакса.
Иначе нестабилното време през уикенда бе благосклонно към състезателите в Three Mountains Hard Enduro в Банско и за щастие не заваля дъжд, който щеше да усложни изключително условията.
След Банско Панчо и Илиян Кузманови се подготвят за следващия кръг на шампионата – Хард Ендуро Корница, който ще се проведе на 29 и 30 май.

ЗА ТРАСЕТО
Обща дължина на трасето 82 км. Презареждане на 42 км.
На доста места се кара по горски пътища,
има няколко спускания по била с „живи камъни”. На пръв поглед не изглеждат стръмни но спирането е трудно.
Има два специални етапа .
SS-1 – изкачване на сипей 100метра. 
SS-2 – е на 500 метра от SS-1 и представлява изкачване по улей завършващ със скала