Начало Препоръчани Илиян Кузманов трети в клас Pro на „Enduro-X Alba Damascena“

Илиян Кузманов трети в клас Pro на „Enduro-X Alba Damascena“

СПОДЕЛИ
Панагюрецът Илиян Кузманов със своята „Nonda“ се класира трети в клас Pro в 6-ия кръг от Българския Екстремен Ендуро Шампионат BG X-Enduro Championship „Enduro-X Alba Damascena“.
Над 100 състезатели oт Bulgarian Motorcycle Federation се хвърлиха в двудневни битки в надпреварата, организирана за шеста поредна година от Алба Дамасцена МСК, като домакините отново бяха подготвили нови елементи за състезателите и в навигацията, и в XCross-а.
Поредните си победи пък записаха Любомир Иванов в клас Pro, Асан Имамов в Senior, а Станислав Кирилов (Expert) отново стъпи на върха след продължително лекуване на контузия. В Standart пък домакините от „Алба Дамасцена“ окупираха първите три места.
В клас Pro Любомир Иванов от МСК „Препараторите“ с „GasGas“ доминира и в двата дни и след успех и в навигацията, и в затвореното трасе си осигури крайния успех с пълен актив от точки. След него завършиха Кристиан Петров от МСК „WINBET Хард райдърс“ с КTM и Илиян Кузманов от СК „АФГ тийм“ с „Honda“.
В Expert Станислав Kирилов от МСК „WINBET Хард райдърс“ с „Husqvarna“ премина най-добре навигацията, а точките от XCross-а му помогнаха да изпревари в подреждането Борис Чакъров от „Мотодружина Банско“ с KTM и Александър Попминчев от „Алба Дамасцена“ с „Husqvarna“.
В клас Standart доминираха състезателите на клуба домакин „Алба Дамасцена“, като Генади Илиев с „GasGas“ изпревари своите съотборници Гюннур Ходжа с „Husqvarna“ и Мариан Митев с КТМ.
Сериозна битка водиха Асан Имамов от „Ендуро клуб Корница“ с KTM, Габриел Тотев от „Алба Дамасцена“ с KTM и Стоян Пачарозов от „Екс ендуро Кърнаре“ с KTM в клас Senior, като Имамов изпревари с 2 точки Тотев и с 3 Пачарозов.
При дамите победата е за Мария Луиза Раева от МК „Бол“ с KTM.
Крайно класиране „ENDURO-X ALBA-DAMASCENA 2021“:
PRO
1. Любомир Иванов – МСК „Препараторите“ – „GasGas“ – 40 точки
2. Кристиан Петров – МСК „WINBET Хард райдърс“ – КTM – 32
3. Илиян Кузманов – СК „АФГ тийм“ – „Honda“ – 30
EXPERT
1. Станислав Kирилов – МСК „WINBET Хард райдърс“ – „Husqvarna“ – 35 точки
2. Борис Чакъров – „Мотодружина Банско“ – KTM – 28
3. Александър Попминчев – „Алба Дамасцена“ – „Husqvarna“ – 27
STANDART
1. Генади Илиев – „Алба Дамасцена“ – „GasGas“ – 35 точки
2. Гюннур Ходжа – „Алба Дамасцена“ – „Husqvarna“ – 34
3. Мариан Митев – „Алба Дамасцена“ – КТМ – 28
SENIOR
1. Асан Имамов – „Ендуро клуб Корница“ – KTM – 34 точки
2. Габриел Тотев – „Алба Дамасцена“ – KTM – 32
3. Стоян Пачарозов – „Екс ендуро Кърнаре“ – KTM – 31