Начало Общество Информация за пътната обстановка на територията на областта

Информация за пътната обстановка на територията на областта

СПОДЕЛИ
произшествие

Снеговалеж има на територията на цялата област. Пътната обстановка също е динамична, но са предприети мерки за своевременна реакция при възникнали усложнения. Още от вчера сутринта по пътната мрежа в региона са извадени допълнителни патрулиращи екипи. Поддържа се активна комуникация с представителите на Областно пътно управление, областната и общинските администрации, съседните областни дирекции.
Естествено повечето усилия през изминалата нощ бяха насочени към осигуряване на проходимост на АМ „Тракия”. За няколко часа беше спряно цялото движение на МПС в участъка обслужван от ОДМВР-Пазарджик. Тази мярка имаше за цел да подпомогне почистването на магистралата , както на пазарджишка, така и на съседните територии. В малките часове движението за леки автомобили беше възстановено, а тази сутрин поетапно се възстановява и движението на тежкотоварни автомобили. Допълнително наблюдение и активен контакт със снегопочистващите фирми се извършва и в районите на основните пътища Белово-Пазарджик-Пловдив, Пазарджик-Пещера-Батак, Пазарджик-Панагюрище, Варвара-Велинград, Велинград-Сърница. Ограничено е движението на товарни автомобили по пътя Батак-Доспат.
Съветваме водачите да пътуват само ако това е наложително. Ако тръгват на път да проверят изправността на автомобилите си, да са оборудвани задължително с подходящи за сезона гуми, ако е необходимо с вериги, с достатъчно гориво и средства за комуникация. Наслаждавайте се на чудесната зимна картина, но не предприемайте рискови пътувания.