Начало Общество Интердисциплинарно знание и интересни умения в един урок

Интердисциплинарно знание и интересни умения в един урок

СПОДЕЛИ

На 2-ри март в СУ „Нешо Бончев“ се проведе открит интердисциплинарен урок по история, природни науки, литература и ИТ, подготвен и представен от учениците от Ха клас и техните учители г-н Писков, г-жа Хаинова, г-жа Пискова и г-жа Машева.

Учениците, разделени на групи, представиха интересни проекти, върху които са работили от началото на месец ноември, впечатлявайки своите гости и ръководители. В урока бяха засегнати любопитни теми, свързани с Просвещението като етап от развитието на човешката цивилизация. Присъстващите научиха факти за историята на енциклопедията, за това кой е Робинзон Крузо, като всяка група влизаше в ролята на художествения герой в различен аспект. Присъстващите получиха любопитни съвети как да се ориентират без компас и как биха оцелели на безлюден остров.

Всеки екип представи своите идеи, проекти, съвети и дори ръчно направени нужни за живота на пустинен остров вещи. По време на урока учениците се забавляваха и боравеха без затруднение с научното знание от различните учебни дисциплини.

Цветана Мулешкова,
екип „Журналисти в действие“, проект „Твоят час“