Начало Бизнес Ето коя е една от печелившите инвестиции в момента

Ето коя е една от печелившите инвестиции в момента

СПОДЕЛИ
инвестиции

Тази инвестиция е една от най-старите форми за запазване на спестявания

Все повече хора у нас инвестират спестяванията си в монети. Във времена на икономическа криза и висока инфлация това е една добра инвестиция, а печалбата е голяма, пише Bg On Air.

Напоследък при всяко пускане на нова монета от Българската народна банка се образуват дълги опашки, на които се чака с часове. Интересът става все по-голям с началото на пандемията от коронавирус и несигурността, която създава последвалата я икономическа криза.

„Първите юбилейни монети ги купуваха само колекционери, в последно време излязоха много свободни пари на пазара и към този вид стоки се преориентираха доста прекупвачи и инвеститори“, каза председателят на Нумизматично дружество Пловдив Петър Неделев.

Инвестицията в монети е една от най-старите форми за запазване на спестявания. А в момента интересът е съществен и поради повишената инфлация не само у нас, но навсякъде по света. Притесненията са как ще бъдат запазени парите и тук именно монетите от благородни метали, особено от злато, имат добра възвръщаемост.

Периодът на възвръщаемост е вече дори от година до три, казват експертите. Като е добре да се изчака изчерпването на дадена монета от свободния пазар и тогава да се продава. Особено голяма е печалбата при античните монети.

Съветът на специалистите е да се инвестира в монети с малък тираж и от благороден метал.

Хората теглят депозитите, лихвите пълзят нагоре

Хлябът може да поскъпне тройно през зимата прогнозира финансовият министър в оставка Асен Василев