Начало Общество Историческият музей в Панагюрище има нов сайт

Историческият музей в Панагюрище има нов сайт

СПОДЕЛИ

На адрес www.museumpan.com можете да видите новия сайт на Исторически музей в Панагюрище.

Обновената и усъвършенствана страница в интернет бе презентирана от авторката й Мариана Стефанова на специална среща между екипа на музея и партньорите му  в Панагюрище в лицето на представители на общината, институции, хотели, читалища и др. Презентацията се състоя в залата на хотел "Каменград".

Новият сайт е част от намерението ни да засилим връзките с обществеността и да подобрим значително отношенията ни с нашите партньори, посочи директорът на музея доц. Атанас Шопов. Той наблегна на необходимостта от навременно и вярно осведомяване на хората, което ще се постигне с новата страница в интернет. Всичко, което правим е подчинено на 70 годишнината от етап на организираното музейно дело в Панагюрище, а именно от първата музейна експозиция в зала на читалището, която е била подредена през 1943 година, посочи още доц. Шопов.
Първата  страница на музея направих преди 10 години, припомни Мариана Стефанова. Тя не бе променяна до идването на настоящия директор. Радвам се, че той предложи да я обновим, защото в наши дни рекламирането на дейността в интернет пространството е изключително важно, посочи Стефанова. Тя отбеляза, че новият сайт съдържа база данни, която може непрекъснато да се допълва и редактира от всяка точка на света от хора, които имат право да правят това. Страницата съдържа най-важните аспекти в няколко секции като – "За нас", "Информация", "История", "Експозиции", "Новини", "Галерии", "Хотели", "Контакти", "Контактна форма". В сайта може да се намери информация за изданията на музея, неговото работно време, както и списък с имената на служителите. Разделите "За вас, ученици", "Културни новини от България", "Новини от Министреството на културата" допълвата богатото съдържание на сайта.   Екипът на музея има амбицията да обновява и непрекъснато да обогатява страницата с новини и фотографии. За целта Мариана Стефанова вече е обучила младите служители в Исторически музей.