Начало Култура „История на шахмата в Панагюрище“ препълни читалнята на Библиотеката

„История на шахмата в Панагюрище“ препълни читалнята на Библиотеката

СПОДЕЛИ
история на шахмата

Представянето на „История на шахмата в Панагюрище“ на Христо Костурков премина при засилен интерес

При засилен интерес премина представянето на дебютната книга на председателят на Шахматен клуб „Оборище” Христо Костурков.  „История на шахмата в Панагюрище“ препълни читалнята на Общинска библиотека „Стоян Дринов“,вчера, 4 октомври.

 

Авторът бе представен от директора на Библиотеката Стефан Рапонджиев.

„В тази книга аз отразявам всички събития от историята на шахмата в Панагюрище, за които разполагам с факти и снимков материал. В нея наблягам върху ползата от шахмата.  Надявам се да се разпространи в градската и читалищните библиотеки на територията на общината, за да могат децата да се развиват, да постигат успехи”, сподели самият Христо Костурков, като допълни, че планира издаването на втора книга.

 

 

Сред гостите на събитието беше един от най-успешните български шахматни композитори Диян Костадинов, който е международен майстор на ФИДЕ.

 

„Историята на шахматното изкуство за региона, събрано в една книга, ще бъде много полезно. Уповавайки се на историята, може да се гради бъдещето, а аз ви го пожелавам.“ заяви Костадинов и пожела успех на всички млади шахматни таланти от Панагюрище.

 

 

 

Всички присъстващи имаха възможност да си закупят книгата и да получат автограф от автора.