Начало Препоръчани Иван Александров: Турнирът в Панагюрище е може би най-силният в света

Иван Александров: Турнирът в Панагюрище е може би най-силният в света

СПОДЕЛИ

Иван Александров е председател на Сдружение „Асарел България Оупън“, което организира един от най-големите турнири по тенис на маса в света – Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в ПанагюрищеЕто какво разказа той за четвъртото издание на състезанието, което започна на 14 август и чийто медиен партньор е БНР.

Не съм и мечтал, че толкова много състезатели от елита ще пристигнат в Панагюрище. Тук са олимпийските шампиони Ма Лонг и Динг Нинг и общо над 80 тенисисти от топ 100 на ранглисти. Това е нещо невероятно, това е може би най-силният турнир в света.Надявам се, че винаги ще надграждаме нещо и „Асарел България Оупън“ ще става още по-добър“, заяви председателят.

Иван Александров е щастлив и че шампионите от 2017 година Димитрий Овчаров и Касуми Ишикауа пристигнаха, за да защитават титлите си.

„Всеки добър тенисист, който идва тук бива впечатлен от гостоприемството ни, от залата. Когато се прибере в родината си или отиде на друг турнир, той разказва за нас. Така се превръща в един вид наш посланик. В този смисъл се радвам, че Овчаров и Ишикауа са отново тук. Те са сред най-ярките звезди на световния тенис на маса и същевременно са големи приятели на България“, допълни той.

Александров разказа и кои са били най-големите предизвикателства пред организаторите през тази година.

„Не беше лесно, но се справихме. Нямаше как да увеличим наградния фонд от 130 000 на 160 000 долара, ако не бяха спонсорите. Китайската „Сиймастър“ ни подпомага, както и ПОК „Доверие“ и Министерството на младежта и спорта и естествено генералният спонсор „Асарел-Медет“. Искам да припомня и че, ако не беше проф. д-р Лъчезар Цоцорков, турнирът нямаше да го има“, завърши Иван Александров.

Двубоите от основната схема на „Асарел България Оупън“ започват в четвъртък от 10 часа в зала „Арена Асарел“.

Снимка: Крис Петков