Начало Препоръчани Иван Хърков и Иван Нетов пътуват за турнира за Купата по самбо...

Иван Хърков и Иван Нетов пътуват за турнира за Купата по самбо на президента на FIAS

СПОДЕЛИ

Днес вицеевропейският шампион по самбо Иван Хърков заедно с треньора Иван Нетов пътуват за Санкт Петербург, където от 22 август започва турнирът за Купата по самбо на президента на FIAS.  Хърков ще се състезава в категория 79 кг, а европейският и световен шампион Иван Нетов ще е съдия.

Турнирът ще се проведе в Концертно -спортен комплекс SIBUR ARENA. 56 самбисти ще участват в битката за купата. Това са най -силните самбисти в света – победители и носители на медали от световни първенства, световни купи и континентални първенства. Генералният партньор на турнира е Роснефт, официалният партньор на турнира е VTB Bank.

Участието в престижното състезание е само с покани, като България е представена от трима състезатели – Иван Хърков, Радослав Марков и Ангел Ангелов.

Състезанията ще се провеждат в 7 категории, с по 8 състезатели във всяка: 58 ​​кг, 64 кг, 71 кг, 79 кг, 88 кг, 98 кг, +98 кг.

Носителите на президентската купа на FIAS ще се състезават за паричните награди:

1 -во място – 10 000 USD
2 -ро място – 7 000 USD
3 -то място – 5 000 USD

Състезанието ще се проведе в спортния комплекс Sibur Arena. Турнирът ще се излъчва на живо на уебсайта на FIAS: www.sambo.sport

Пожелаваме успех на Иван Хърков и Иван Нетов!