Начало Спорт Иван Хърков стана вицешампион в ДЛШ по джудо в София

Иван Хърков стана вицешампион в ДЛШ по джудо в София

СПОДЕЛИ

viber image

Спортистите на треньора Александър Фръгов от СК „Бойни спортове”-Панагюрище отново се представиха отлично и триумфираха на Държавния личен шампионат по джудо за младежи и девойки и мъже и жени до 23 години.

Шампионатът се проведе този уикенд, 25 и 26 февруари, в София.

30 състезатели от панагюрския клуб се изправиха пред тежката конкуренция от рекордните над 800 участници, представители на над 70 клуба от цялата страна.

Въпреки тежката конкуренция, след 5 победи в категория 73 кг., Иван Хърков завоюва вицешампионска титла, която е и първата в кариерата му.

Много добро представяне показа и Йоана Пишмишева, която зае 5-то място след 3 победи. За първи път Йоана се състезаваше в по-висока категория до 57 кг.

На 7 място се наредиха двамата братя Димитър и Никола Петкански. Интересен е фактът, че миналата година Никола се състезаваше в категория до 52 кг., а тази – в категория 73 кг.

На 9 място се нареди Христо Гюлев, а 13-то зае Венцислав Сурлеков.

Доброто представяне на панагюрци продължи и в неделя.

Бронзов медал завоюва Дарина Куртева, като само липсата на опит й попречи да бъде по-горе в класацията.

Други надежди на клуба, Спартак Кеков и Алкивиадис Ставридис, също завоюваха бронзови медали, като показаха огромен потенциал за развитие.

Отлично се представиха и Георги Динков (5 място), Теодор Зяпков (7 място) и Георги Станчев (7 място).

1

Треньорите на младите ни надежди Александър Фръгов и Милена Хъркова са доволни от представянето на възпитаниците си и вярват, че за в бъдеще предстоят много нови успехи за клуба.