Начало Препоръчани Иван Хърков завоюва бронз в турнира за Купата по самбо на президента...

Иван Хърков завоюва бронз в турнира за Купата по самбо на президента на FIAS

СПОДЕЛИ

Това е единственият медал за България, което е поредния успех за Панагюрското самбо!

Иван Хърков завоюва бронзово отличие, което е и единствения медал за България в най-силния турнир по самбо в света – турнирът за Купата по самбо на президента на FIAS в Санкт Петербург. В него участват само първите осем в световната ранглиста, а Иван Хърков заслужи правото си за участие след като завоюва Вицеевропейската титла в Кипър през май, тази година.
При тази жестока конкуренция, сътезателят на СК „Бойни спортове“ се представи блестящо! В първата среща той водеше в резултата, но след като приложи болезнена техника, представителят на Узбекистан взе победата. В репесажа след изключително оспорвана среща, Иван победи състезателя на САЩ и завоюва бронзовият медал, както и парична награда от 5000$.
Това е единственият медал за България, което е поредния успех за Панагюрското самбо!
„Аз съм изключително доволен от дисциплината, волята и желанието за победа на Иван. Един от проблемите при подготовката му е липсата на подходящи партньори за тренировка, които да са на неговото ниво в Панагюрище и поради тази причина трябва да се търсят други опции, например лагери и тренировки на други места. Но другата трудност е, че Иван работи в системата на МВР и не винаги има достатъчно свободно време. Тук е момента да благодарим на ръководството на РУП-Панагюрище за доброто отношение и разбирането.“ – коментира треньорът Иван Нетов, който пък беше съдия на турнира в Санкт Петербург.