Начало Любопитно Избор на правилния чифт слънчеви очила според начина ви на живот

Избор на правилния чифт слънчеви очила според начина ви на живот

СПОДЕЛИ

Мода, личен стил и начин на живот всички тези фактори обуславят избора на дрехите и аксесоарите, които носим в ежедневието си. Слънчевите очила са също сред важните покупки, които правим, за да се сдобием с атрактивна визия и то в крак с актуалните тенденции. Но какви да бъдат те?

Как да направим избор на слънчеви очила според личния си лайфстайл?

Когато се впуснем в търсене на идеалния за нас модел, започваме да си задаваме купища въпроси, свързани с тяхната цена, качество, цвят, форма, големина и прочее. Нивото на UV защита е също сред водещите фактори при избор, напомнят от Skyoptic.bg. Нужно е то да е високо, за да успеем да предпазим очите си от вредното лъчение, а не да ги излагаме на допълнителен риск. Освен това, желателно е да вземем предвид и начина си на живот, за да постигнем стилова хармония и максимален комфорт. Ето и някои полезни насоки:

  • за спортни натури слънчевите очила за спорт имат по-силна защита, сред които са и моделите с поляризирани лещи. Търсен избор са от хора, запалени по карането на ски, алпинизма и други видове активности, изискващи специална подготовка;
  • за бизнесмени тук залагаме най-вече на елегантната визия. Формата на модела трябва да е стилна, а цветът на рамката да е ненатрапчив. Решенията в черно са идеален избор, защото седят много шик и са проява на добър вкус. Авиаторските слънчеви очила също печелят овациите на купувачите, като тяхната мода се определя като непреходна и дори засилваща се с времето;
  • за ексцентрици за всекиго има по нещо, в това число и за хората с нестандартен стил на обличане. Техният начин на живот често се свързва с професии като PR-агенти, актьори, певци и други професионални сфери на развитие, при които светлините на прожекторите са насочени право към тях. Слънчевите очила с цветни стъкла, моделите с големи стъкла и с богата орнаментика са логичният избор в случая;
  • за почитателите на street визията огледалните аксесоари за лице против слънце и тези с кръгла форма са чудесен подход, ако обичате да се обличате спортно-елегантно и да сте част от най-новите модни трендове. Сникърси в съчетание с дълго палто и клъч чанта е комбинация, която е на голяма почит понастоящему. Допълнете я със слънчеви очила с квадратна форма или със стъкла градиентни, за да завършите аутфита си по феноменален начин;
  • деца най-малките също се нуждаят от адекватна защита за своите очи. И те като възрастните обичат модата и са подвластни на актуалните тенденции. За едно дете е важно да притежава аксесоар с голяма здравина, за да запази той вида и целостта си във времето. Предпочитаните модели са тези с цветен дизайн, който е източник на радост и добро настроение за малчуганите.

Освен качествени, слънчевите очила трябва да бъдат и красиви. Изборът им е добре да бъде подчинен на начина ни на живот и стила ни на обличане, на който залагаме най-често. Когато те са в унисон с естеството на нашето ежедневие, тяхното носене ще бъде съпътствано не само от ползи за здравето ни, но и от висока естетика. Важно е да са ни удобни и по време на шофиране, когато добрата видимост е задължително условие за това да пътуваме сигурно и безопасно.

Какви грешки да избягваме по време на тяхното носене?

След като сме извършили успешен избор на слънчеви очила, трябва да знаем и как да ги стопанисваме по правилен начин. Много често се допускат груби грешки по време тяхното използване поставянето им върху главата, почистването им със салфетка и в дрехи, свободното им пускане в чанта и други вредни навици, които биха могли да доведат до тяхното амортизиране.

Важно правило е аксесоарът да се съхранява в калъф и след употреба да се прибира в него, за да не се надраска или дори счупи. Почистването на стъклата трябва да се осъществява с помощта на кърпичката в кутията, а не с подръчни материали.