Начало Общество Издирват 51-годишен криминално проявен от Пазарджик

Издирват 51-годишен криминално проявен от Пазарджик

СПОДЕЛИ

Полицията издирва Румен Георгиев Запрянов с прякор Дебелия от Пазарджик във връзка с извършено от него тежко криминално престъпление.

Мъжът е на 51 години, 182 см висок, със сини очи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От вътрешното ведомство обаче не оповестиха във връзка с какво престъпление издирватен.

51-годишният Румен Запрянов е бивш европейски шампион по класическа борба. Той е осъден, като подбудител на убийство в Украйна.
На 28 януари 2011 г. 37-годишният Мирослав Маринов е убит по особено жесток начин близо до украинското село Головчинци. Гърлото му е прерязано, по главата има рана от удар с гаечен ключ, а в снега – кървави дири, следи от гуми и обувки. Основната версия е, че мъжът е убит, за да не разкрие данъчни измами.

Украинските и българските полицаи успяват да разкрият престъплението и задържат трима българи, единият от които с руско гражданство, пише „Правен свят“.

Иван Грахов, Сергей Георгиев и Румен Запрянов-Дебелия застават пред Софийския градски съд, като обвинението срещу Запрянов е, че е подбудител на убийството. Магистратите ги осъждат на по 20 години затвор, но малко преди финала на делото Дебелия изчезва.

Гражданите, които разполагат с информация за издирвания, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.