Начало Препоръчани Изцяло китайски полуфинал при дамите, oпашка за билети в „Арена Асарел”

Изцяло китайски полуфинал при дамите, oпашка за билети в „Арена Асарел”

СПОДЕЛИ

Ударно начало на предпоследния ден на супер турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open! Топ поставената Касуми Ишикауа не успя да вземе дори гейм на китайката Хъ Джуодзия и отстъпи в отделните части с 10:12, 5:11, 9:11, 4:11.

„Прибързвах и сама съм си виновна за поражението. Ако бях спечелила първия гейм, може би срещата щеше да се развие по друг начин”, сподели Ишикауа.

Тя водеше с 10:7 точки в откриващата част, но загуби следващите 5 разигравания и оттам насетне не успя да възстанови ритъма в играта си. Хъ Джуодзия пък обясни как е съумяла да запази самообладание в трудните моменти в първия и в третия гейм, когато изоставаше в резултата.

„Мисля точка за точка. Не гледам голямата картина. За мен е важно единствено следващото разиграване”.

С победата си тя осигури на феновете в „Арена Асарел” изцяло китайски полуфинал. Хъ ще се изправи срещу сънародничката си У Ян. Тя продължи без игра, след като Хитоми Сато се отказа от участие. В залата вече е и Негово Превъзходителство Дун Сяодзюн, посланик на Китйската народна република в България. Той се наслади на живо на още един китайски успех. Постигна го Чън Ксинтун, която също намери място сред най-добрите 4 в турнира. Тя надигра с 4:0 гейма Джон Джинхий от Република Корея.

„Изиграх много силен мач. Гледам с увереност към следващия двубой. Очаквам с нетърпение срещата ми с Мима Ито”, накратко сподели победителката.

А Мима Ито (Япония) е единствената, която наруши китайската доминация. Втората в схемата спечели с 4:1 гейма срещу представителката на Сингапур Ю Менгу. „Успях още от самото начало да наложа своя стил на игра. Не мисля, че оставам основната фаворитка в турнира. Сега ще се концентрирам единствено върху следващия си мач”, коментира Ито.

Още преди началото на днешната програма феновете на тениса на маса в Панагюрище оформиха сериозна опашка пред касите в „Арена Асарел”. Билетите за основните трибуни са по 12 лева, за деца – 4, а ако искате да сте максимално близо до екшъна, може да закупите ВИП пропуск на цена от 40 лева. Който няма възможност да дойде в залата може да наблюдава турнира в ефира на Nova Sport.