Начало Общество Иззеха незаконни оръжия и боеприпаси от 71-годишен мъж от Ветрен

Иззеха незаконни оръжия и боеприпаси от 71-годишен мъж от Ветрен

СПОДЕЛИ

Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за придобиване и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси без надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 22 април 2020 г., в гр. Ветрен, обл. Пазарджик, е било извършено претърсване и изземване в къща, собственост на 71-годишен жител на града. Действията на служителите от група „Криминална полиция“ към РУ – гр. Септември, са проведени при условията на неотложност, с протокол, одобрен от Районен съд-Пазарджик по предложение на наблюдаващия прокурор.

При претърсването в различни тайници в къщата били открити и иззети  две самоделни пушки с калибър 7.62 мм и 5.6 мм, 4 самоделни пистолета с различни калибри, два бойни пистолета с калибър 9 мм и 5.6 мм., няколко цеви, части и механизми от огнестрелни оръжия, както и общо 536 патрона от различен вид и калибър – от малокалибрени до боеприпаси за карабини и ловни пушки. За иззетите оръжия и боеприпаси 71-годишният мъж не представил документи и разрешителни. По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия под наблюдението на Районна прокуратура – Пазарджик.