Начало Препоръчани Йордан Генов – шампион на „Млад олимпиец“ – I-ви етап, Южна България...

Йордан Генов – шампион на „Млад олимпиец“ – I-ви етап, Южна България за деца до 12 г.!

СПОДЕЛИ
Реклама
На 10 и 11 октомври в гр. Момчилград се проведе първият етап на държавния шампионат „Млад олимпиец“ за деца до 12 г.
В състезанието взеха участие около 50 състезатели, като Тенис клуб – Панагюрище бе представен от Йордан Генов, Матея Генов, Димитър Димитров и Виктор Замярков.
Състезанието бе трудно за нашите момчета, които преминаха първо през групова фаза, а след това класиралите се първи двама в групата продължават напред след останалите първенци в групата и се борят за разпределението на медалите.
Сред първите шестанедесет се наредиха братята Матея и Йордан Генови, като и дватамата постигнаха по 4 победи в групите си. В първата шестанедесетица Матея Генов направи две победи и две загуби и това му отреди осмото място.
Йордан Генов беше безапелационен и без да загуби дори гейм в своите четири мача спечели златото.
Най-малкият ни състезател – Димитър Димитров, и Виктор Запрянов завоюваха по три победи в групите си се класираха във втората шестадесетица.
Във втората шестнадесетица Димитър Димитров постигна три победи и една загуба и зае 18 място.
Виктор Запрянов зае място във втората половина на групата, въпреки това той направи силни мачове и показа своето развитие.
В отборното класиране нашият отбор се нареди на трето място, изпреварвайки едни от най-силните клубове в България.
Треньорът на клуба, г-н Борис Влахов, е изключително доволен от представянето на своите състезатели и изказва своите благодарности на тях, на техните родители, както и на своите помощници.
В началото на месец ноември клубът ни ще бъде домакин на Държавния шампионат на Южна България за юноши и девойки до 15 г.