Начало Бизнес Как да достигнем до продажби извън страната

Как да достигнем до продажби извън страната

СПОДЕЛИ

Ако бизнесът ви се развива успешно на национално ниво, или точно обратното – предложението ви не кореспондира с желанията и потребностите на българската клиентска маса, е време да помислите за експанзия в други държави. Продажбите в чужбина никога не са били толкова лесни, което насърчава много предприемачи. Това до голяма степен се дължи на иновациите в сферата на технологиите, като следствие от дигитализацията.

Въпреки че достигането до чуждоезичните потребители звучи трудно, с правилните партньори и интегрирани подходи разрастването е напълно възможно, споделят от Bigarena.net. Сред най-популярните и доказано ефикасни решения за продажби в чужбина се откроява изборът на правилни партньори за фулфилмънт услуги. Ако искате да научите повече вижте тук.

Какво представлява фулфилмънт и какви са предимствата му?

Това е съвременен интегриран подход, който касае всеки етап от изпълнение на заявката на клиента – от подаването до изпращането на поръчката. Този метод може да донесе следните предимства за вашия бизнес, които да окажат влияние на продажбите ви както в България, така и в чужбина:

  1. Спестяване на ресурси
    Складирането, контрола върху стоката, приемането на заявки, опаковането, изпращането на пратки, завеждане на върнатите такива са задачи, които освен да отнемат много времето, изискват и много усилия. За да си спестите наемане на редица служители, може да се възползвате от външнофирмена помощ.
  2. Оптимизиране на процесите
    Благодарение на специализираните софтуери за проследяване на поръчките в реално време, както и успешните системи за складиране и техники за опаковане, процесите се оптимизират значително.
  3. Възможност за използване на различни аутсорсинг ресурси
    Може да се възползвате от систематизирани подходи, като 3PL и 4PL, при които различен процент от задачите се извършват от аутсорсинг компания, включително управленските такива.
  4. Предпоставки за експанзия
    За разлика от самостоятелната подготовка и изпълнение на поръчките, където транспортирането и продажбите в чужбина биха били предизвикателство при липса на международен доставчик, при фулфилмънт тези бариери и трудности липсват.

Това са някои от основните предимства, които могат да ви помогнат да подобрите обслужването на вашите клиенти и дори да развиете бизнеса на международно ниво.

Защо фулфилмънт е подходящ варианти за продажби в чужбина?

Аутсорсинг помощта е много важна за растежа и експанзията на предприятието. По-доброто потребителско изживяване, благодарение на бързината на изпълнение на поръчките, отличното обслужване на клиентите и други, увеличава вашата конкурентоспособност като търговци. Освен това, чрез тези услуги се подобрява ефективността и производителността на вашия бизнес.

Оптимизацията на процесите ви дава възможност бързо и коректно да отговорите на нуждите на клиентите, а по-ниските разходи и спестените ресурси може да вложите в експанзия на бизнеса в чужбина.

По-доброто управление на данните, систематизираните подходи и стриктния контрол чрез проследяване на поръчките в реално време намалява рисковете от продажби в чужбина и ви дава ново поле за изява и разширяване на дейността на фирмата.