Начало Общество Какви обувки да изберем, за да може зимата да не е страшна...

Какви обувки да изберем, за да може зимата да не е страшна за нас?

СПОДЕЛИ

Зимата със сигурност е донякъде страшен сезон, заради студа и снега, които носи със себе си. Те проникват до костите ни, карат ни да потреперим и да желаем да сме свити на топло у дома с чаша топъл чай. Но все пак ни се налага да излизаме, поне от време на време. Какви обувки да изберем за тези моменти, така че зимата да не е страшна за нас? Нека разберем.

Кои обувки да изберем за зимата

Качествените обувки, като тези с марка Timberland, ни предлагат множество приятни характеристики. Кои от тях обаче са подходящи и за мразовитите зимни дни? Е, зависи от ситуацията. Сега ще разгледаме кои са главните видове обувки, които да си вземем за зимата.

На първо място, разбира се, стоят ботите и ботушите. Това са традиционно зимни обувки, които са предназначени специално да ни позволят да изкараме зимата с комфорт и топлина. Осигуряват доста добра подплата, която да изолира краката ви от студа и да ги затопли. Освен това са изключително комфортни. Предоставят мекота на краката ви, за да стъпвате уверено през преспите сняг. Допълнително са с отличен грайфер, за да не се хлъзгате по заледените пътища. Това ги прави прекрасни обувки за зимните дни. Ботите са, разбира се, малко по-ниски, така че при високи преспи сняг са по-подходящи ботушите. Хубавата новина е, че както ботите, така и ботушите могат да се комбинират с всякакви тоалети. Това ви гарантира, че ще можете да носите своите обувки във всяка ситуация и с разнообразни други дрехи, за да изградите стилна и елегантна визия. Налични са различни модели, които ви дават огромни възможности за избор.

Други подходящи за студено време обувки са специализираните спортни обувки, предназначени за зимата (като тези, които се предлагат тук – https://www.obuvki.bg/adidas-terrex). Те са изработени от материал, който не пропуска влага и вятър във вътрешността на обувката, като така запазва краката ви сухи и изолирани от прищевките на времето. Някои от тях дори са с по-висока яка, за да осигурят отлична защита дори при наличие на сняг. Този тип обувки са отлично решение за студените зимни дни, като някои от тях са подходящи дори за преходи в планината, тъй като са специализирано произведени за такива условия. Също са с отлични дълбоки грайфери, за да предотвратят неприятните подхлъзвания и евентуални падания.

Специализираните спортни обувки, предназначени за зимни условия, са и изключително топли и удобни. Много от тях са изработени с вътрешна подплата, която гарантира мекота и топлина на краката ви. Стелките са меки, често изградени от пяна, за да ви дадат още повече мекота и невероятен комфорт.

Този тип обувки чудесно се комбинират с различни спортни дрехи, а също и някои по-семпло полу-елегантни такива. Могат да се носят в разнообразни ситуации – на разходка в парка, при излизане из града, на вечеря с приятели, че понякога дори и в офиса.

Как да намерим подходящия номер обувки онлайн?

Когато си търсите обувки онлайн, трудна задача, която имате пред себе си, е да изберете точния размер. Тя става изключително лесна, ако знаете как правилно да подходите към нея. За начало, вземете рулетка или шивашки метър и измерете разстоянието от върха на палеца си до края на петата си. Запишете колко сантиметра е, а след това, когато си харесате обувки, проверете тяхната таблица с размери. Тя ще ви покаже кой размер е подходящ за дължината на вашето ходило. Това ви гарантира, че лесно и бързо ще намерите точния номер обувки онлайн.