Начало Култура Какво ще гледаме в кино „Модерен театър“ до края на май

Какво ще гледаме в кино „Модерен театър“ до края на май

21
0
СПОДЕЛИ

1468799_636751599699670_1450795912_nГОДЗИЛА 3D – Премиера

Участват:Виктор Разък, Ричърд Т. Джоунс, Дейвид Стратърн, Кен Уатанабе, Жулиет Бинош и др.

Жанр:Екшън, Фантастика, Трилър

Дата 21.05.2014 г.

Час: 19:00 ч.

Кратко резюме на филма: Най-култовото чудовище в историята се преражда в епичното екшън-приключение „Годзила”, продукция на Warner Bros. Pictures и Legendary Pictures.

Поредният американски римейк се появява навреме за 60-годишнината от първата екранна поява на японското чудовище, резултат от радиоактивно заразяване. След филма на Роланд Емерих от 1998 г., който опустоши Ню Йорк следва епичната битка в Сан Франциско. Този път филмът е режисиран от Гарет Едуардс по сюжет на Дейвид Калахам и сценарий на Макс Боренстийн.

Международният звезден актьорски състав включва Арън Тейлър-Джонсън (Шут в г***, Диваци), номинирания за Оскар Кен Уатанабе (Последният самурай, Генезис), Елизабет Олсен, носителката на Оскар Жюлиет Бинош (Английският пациент), номинираната за Оскар Сали Хокинс (Син жасмин), Дейвид Стратерн и носителят на награди Еми и Златен Глобус – Брайън Кранстън (Арго и ТВ сериала В обувките на сатаната) .

ПРИНЦЕСАТА НА МОНАКО – Премиера

В ролите: Никол Кидман, Роджър Аштън-Грифитс, Робърт Линдзи и др.

Жанр:Биографичен, Драма

Дата: 24.05.2014 г.

Час: 19:30 ч.

Втора прожекция: Дата: 28.05.2014 г.

Час: 19:00 ч.

Кратко резюме на филма: Сценарият на „Принцесата на Монако“ е написан от Араш Амел и фигурира в прословутия Черен списък от потенциално успешните холивудски сценарии. Действието във филма се развива през 1962 г., когато принцеса Грейс изживява личностна криза.

Шест години след сватбата си с принц Рение III, принцесата се опитва да помири минало и настояще. Тя е разкъсвана между носталгията към предишния си живот на филмова звезда и настоящата й роля на съпруга на принц и майка на две деца, изпълнена с куп отговорости.

Когато отказва на предложението на Хичкок да се завърне към холивудската си кариера, тя изживява дълбока криза именно в момента, в който принц Рение III се опитва да модернизира Монако, намиращо се под натиска на френското правителство в лицето на Шарл дьо Гол.

 

Х-МЕН: ДНИ НА ОТМИНАЛОТО БЪДЕЩЕ – Премиера

В ролите:Питър Динклидж, Евън Питърс, Никълъс Холт, Бингбинг Фан, Даниел Кудмор и др.

Жанр:Екшън, Фентъзи

Дата: 31.05.2014 г.

Час: 19:30 ч.

Всички любими герои от поредицата за Х-Мен ще водят битка за оцеляване. Най-обичаните герои от оригиналната трилогия обединяват сили с по-младите си образи от филма Х-Мен: Първа Вълна в една епична битка, която трябва да промени миналото – за да спаси нашето бъдеще.