Начало Общество Какво ще бъде времето в неделя

Какво ще бъде времето в неделя

СПОДЕЛИ

Времето ще се задържи предимно облачно и мъгливо.

На отделни места ще има слаби валежи от дъжд или ръмежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в планинските райони – от югоизток. Минималните температури ще са от около нулата в Северозападна България, където сутринта са възможни слаби поледици, до 10-12 градуса по Черноморието. Максималните температури ще се предимно между 8 и 13 градуса, по-ниски в северозападните райони.

Над Черноморието ще е предимно облачно, почти без валежи. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, с временни разкъсвания по най-високите части. На места ще има слаби валежи от дъжд, над 1600 метра – от сняг. Ще духа умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 7 градуса, на 2000 метра – около нула градуса.

В понеделник ще бъде облачно. Още преди обяд в Западна България ще започнат валежи от дъжд, в югозападните райони ще са значителни по количество. По-късно през деня ще завали и в централната част от страната. Привечер и през нощта в Предбалкана и северозападните райони дъждът ще се примесва със сняг. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-североизток. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.

Във вторник в Североизточна България валежите ще продължат. Ще се задържи предимно облачно, с по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността над южните райони. Сутрешните температури ще са малко по-ниски, а дневните – малко по-високи от предишния ден.