Начало Общество Какво ще е времето днес?

Какво ще е времето днес?

СПОДЕЛИ

Валежите от дъжд и сняг ще продължат и днес. За цялата страна е обявен предупредителен код. В почти всички области той е жълт, първа степен, но в Монтана, Враца, Ловеч и Габрово е от втора степен, оранжев.

Метеорологичната обстановка остава сложна, предупреждава НИМХ.

В Северна и Западна България ще продължи да вали сняг и дебелината на снежната покривка ще се увеличава. В по-голямата част от Горнотракийската низина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат валежите на места в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. С умерен, в Източна България и Дунавската равнина и силен вятър от североизток ще продължи да нахлува студен въздух. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните – между 0° и 5°, в крайните южни райони до 7-8°.

Над планините ще е облачно, мъгливо. Снеговалежите ще продължат, като на места в масивите от Западна България и Рило-Родопската област ще бъдат значителни. По планинските проходи ще има виелици. Ще духа силен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 4°-8°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.