Начало Общество Какво ще е времето на 27 декември?

Какво ще е времето на 27 декември?

СПОДЕЛИ

Облачно ще е времето и днес, на отделни места със слаби превалявания. По-късно през деня и преди  полунощ над Западна България валежите временно ще се усилят. Ще продължи да духа до умерен  югозападен, а в Дунавската равнина североизточен вятър. 

Максималните температури ще бъдат в широки граници, преобладаващите ще са между 8 и 13, на места в  югоизточните райони от страната до 15-16, а в Дунавската равнина между 3 и 5, в София около 10 градуса, според  прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра от сняг. Ще духа  силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7, а на 2000 метра – около 1  градус.

Облаци ще има и край морето, но няма да вали. На брега термометрите ще се качат до 16 градуса, а сред вълните от  2-3 бала до 10 градуса.

Утре все още слаб дъжд ще превалява в Източна България, но и там ще валежите ще спират, най-късно в  югоизточните райони. Ще се задържи предимно облачно. Вятърът ще отслабне. Ще остане топло за периода,  температурите в западната част на Дунавската равнина слабо ще се повишат, в Източна България – ще се понижат. В  сряда, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се повишава вероятността за по-големи количества  валеж на места в Южна и Източна България. През следващите дни до края на седмицата ще бъде ветровито, вятърът  ще е от северозапад, временно от север-северозапад. Облачността ще е променлива, по-често значителна, повишена  вероятност за валежи има отново за източната половина от страната. Остава топло за периода, макар че  температурите ще се понижат.