Начало Общество Какво ще е времето в събота

Какво ще е времето в събота

СПОДЕЛИ

Днес над Западна България ще бъде предимно слънчево. Над Източна България преди обяд облачността ще е значителна и главно в североизточните райони все още с превалявания от дъжд. След обяд и там ще е без валежи, а облачността постепенно ще намалее. В сутрешните часове ще духа умерен до силен северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София 7°-8°. Атмосферното налягане e близко до средното за месеца. През деня слабо ще се повиши.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, след обяд ще намалява до незначителна. По северното крайбрежие преди обяд ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, преди обяд с превалявания от сняг. След обяд облачността от запад ще започне да намалява. Ще духа умерен до силен северен вятър, който през деня ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – минус 4°.