Начало Общество Какво ще е времето в сряда?

Какво ще е времето в сряда?

СПОДЕЛИ

Облаците ще отстъпят в североизточната част от страната, на места в Западна България обаче ще превали. Ще духа до умерен вятър. 

Максималните температури ще са между 6 и 11 градуса, в София около 7, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, на места със слаби валежи от дъжд, над около 1200 метра – от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4, а на 2000 метра – около минус 1 градус.

Край морето няма да вали. Сред вълните от 2-3 бала термометрите ще се качат до 14 градуса, и на брега ще са между 8-11 градуса.

Утре ще е без валежи, с повече слънчеви часове. Вятърът ще отслабне, в отделни райони ще стихне и там рано сутринта ще се образува мъгла, които ще се задържа до около обяд. Сутрешните температури ще се понижат още и минималните ще бъдат между минус 2° и 3°, а дневните в повечето райони ще са малко по-високи – предимно между 7° и 12°. По-късно през деня от запад ще се появи разкъсана висока облачност. В петък и през почивните дни от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите, отначало дневните, ще се повишат – на места в Източна България и северно от планините ще надхвърлят 15 градуса.