Начало Общество Какво ще е времето във вторник?

Какво ще е времето във вторник?

СПОДЕЛИ

Малко по-студено за април ще бъде времето у нас в следващите часове. Облачността от запад ще започне да се увеличава и ще бъде купесто-дъждовна, а около обяд в Западна България, а до вечерта и в централните райони от страната, ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. .

Тази сутрин започва с температури от 3 до 8 градуса. Времето ще бъде динамично. С усилване на вятъра от запад облаците ще се увеличават. Над източните райони ще бъде предимно слънчево. Следобед над Западна България ще завали пролетен дъжд и ще прегърми.

Вятърът ще бъде умерен от запад – югозапад, със скорости до 40 км/ч, а по планините – свеж от северозапад. Дневните температури ще достигат 14, 20 градуса, в Добруджа – до 22.

Над планините следобед ще бъде облачно. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен от северозапад до 60 км/ч,. Максимални температури на 2500 м височина – около 3, 4 градуса, а на 1500 м до 8, 9.

Дъждовно време ни очаква у нас в сряда. По-значителни количества ще паднат по Черноморското ни крайбрежие. В четвъртък над Южна и Югоизточна България ще превалява, а на запад облаците ще се разкъсват. В петък ще има повече слънце. Утрото ще е хладно, а следобед ще се затопля с температури до 17,18 градуса.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК