Начало Общество Какво ще е времето във вторник

Какво ще е времето във вторник

СПОДЕЛИ

Ще бъде предимно слънчево. След обяд над Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София – 25°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър, по северното крайбрежие – от югоизток, по южното – от североизток. Максималните температури ще са 23°-25°, колкото и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България и на места ще превали. Ще духа слаб, по високите и открити части – до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра – около 14°.

В сряда ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни – след обяд над Западна България и там на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, по Черноморието – до умерен, от изток.

Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне, само по морския бряг ще се задържи до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните – между 26° и 31°.