Начало Общество Kакво време ни очаква на 14 февруари?

Kакво време ни очаква на 14 февруари?

СПОДЕЛИ

Утре над страната ще има значителна облачност, след обяд се очакват валежи.

През нощта над България ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб до умерен южен вятър. След полунощ облачността ще започне да се увеличава. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°. Утре над страната ще има значителна облачност и след обяд в Западна, а до вечерта и в Централна България ще има валежи от дъжд. Ще продължи да духа слаб, в източните райони – умерен южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 8° – 9°.

Над планините облачността ще е значителна и след обяд в масивите от Западна България, а до полунощ и в централните райони ще има превалявания от сняг. Под 1700 метра валежите ще са от дъжд. Ще е ветровито с умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България – от север-североизток, временно ще се усили и във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана дъждът за кратко ще премине в сняг. В събота валежите ще спрат, най-късно в източните райони, а от запад след обяд и облачността ще се разкъсва и намалява. През нощта срещу неделя и вятърът ще отслабне. Температурите ще останат по-високи от обичайните за периода, въпреки че слабо ще се понижат. В неделя и понеделник ще бъде без валежи, съществено ще се затопли. Ще преобладава слънчево време; сутрин на отделни места в низините ще бъде с мъгла или ниска облачност. В понеделник максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°.