Начало Спорт Каменов №1 в Интернешънъл и 10-и в общото подреждане

Каменов №1 в Интернешънъл и 10-и в общото подреждане

СПОДЕЛИ
Снимка Ани Хаинова
Снимка Ани Хаинова

Панагюрецът Любен Каменов завърши като победител в международната категория на австрийското планинско състезание GP на Рехсберг, събирайки общо време от двата манша 4:32.040 мин.

В първия Каменов завършва след2:16.777 мин (средна скорост от 132.91 км ч.), във втория за 2:15.263 мин (134.40 км/ч).

Това е втората визита на пилота на Каменов Рали Тим в класическото австрийско състезание, което тази година отбеляза своята 45-а годишнина.

При това отново имах проблеми с прекъсването на кола“, казва Каменов.

Това става непосредствено преди началото на първия от двата манша, след като в бокса автомобилът е работил перфектно в продължение на един час, но непосредствено преди старта започва с благоевградските „номера“.

За да не остане единствено с проблемите около колата, на метри преди финала, Каменов трябва да се справя и с непредвидена ситуация.

Застигнах една словашка Шкода Фабия WRC и точно на метри преди финала – той е след един ляв завой – двигателя на колата му гръмна и направи огромен облак от бял дим.

Това с прекъсването на работата на автомобила е голяма мистерия – допълва пилотът. – За втория манш сменихме алтернатора, но положението не се подобри значително…

Според панагюрецът, ако не са тези мистериозни прекъсвания, които вече втора поредна седмица късат нервите на пилота и целия екип от механици, Каменов смята, че спокойно може да падне до 2:13 сек. в това състезание.

Нямам европрограма, разбира се, тук съм, за да карам в много силна конкуренция, да натрупам опит в състезание, в което да проверя какво съм подобрил по колата.“

След първата му визита в Австрия през миналата година, заедно с Ники Златков и Даниел Живков, Каменов направи сериозни подобрения по аеродинамиката на своето Мицубиши.

Сега правя равносметката и виждам, че благодарение на тази аеродинамика на колата, която направих през миналата година, след като бях за първи път на Рехсберг, съм подобрил времената си с 2.5сек“.

Източник http://bgnrc.info/

1 КОМЕНТАР