Начало Общество Кампанията „Бъди войник“ идва Пазарджик

Кампанията „Бъди войник“ идва Пазарджик

СПОДЕЛИ

Пазарджик ще е домакин на поредното събитие от кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник“

Възможностите за постъпване на работа в Българската армия ще бъдат представени в град Пазарджик днес, 29 октомври, когато градът ще е домакин на поредното събитие от кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

От 16.00 ч пред зала „Маестро Георги Атанасов“ на бул. “България“№ 2 ще бъде разположена информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Националната гвардейска част, служба „Военна полиция“, Централно военно окръжие и 68-ма бригада „Специални сили“. На място младите хора ще могат да се запознаят с вакантните места във Въоръжените сили, с условията и начините за кандидатстване.

По същото време ще има статичен показ на военна техника, въоръжение, екипировка и оборудване. Военнослужещи от Специалните сили ще направят динамичен показ на бойни способности и елементи от физическата и бойната подготовка.

В Пазарджик от 16.30 ч изявление за медиите ще направи командирът на бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев.

От 18.30 часа в залата започва концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили. В него ще участват местните състави от град Пазарджик – Клуб по спортни танци “Импулс” и Фолклорна формация “Нашенци”.