Начало Местна власт Кандидатите на ГЕРБ пред бизнеса: „Постигнахме растеж във всички сфери, нулеви...

Кандидатите на ГЕРБ пред бизнеса: „Постигнахме растеж във всички сфери, нулеви задължения и сме в топ 5 по финансова стабилност“

СПОДЕЛИ

edit„През изминалия мандат постигнахме значим растеж във всяка една сфера – инфраструктура, образование, социални дейности, здравеопазване, гуризъм, младежка политика, култура, спорт. Това е посланието и на новата стратегическа цел на общината, записана като „Община Панагюрище – модел за успешна община“ в програмата ни за управление през следващите четири години“ Това бе един от акцентите в изложението на водача на групата от бъдещи съветници на ПП ГЕРБ Галина Матанова. Тя подчерта, че доброто планиране и ясната управленска визия за всички дейности е довело до това, всички сфери да се развиват в синхрон. Вече имаме опит, движим се в темпо, което можем да задържим и да увеличим, заяви тя тази вечер по време на срещата със Сдружението на предприемачите в ресторант „Старата къща“.

От своя страна кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Никола Белишки подчерта, че общината е в чудесна финансова кондиция. Намираме се в топ 5 по финансова стабилност, през мандата завършвахме годините с нулеви задължения. Освен това сме на девето място в България и първо в областта по реализирани европроекти и сред първите тридесет по събираемост на вземанията сред 265 общини в страната, подчерта Белишки. Той посочи,че общината винаги е сочена за пример като успешен модел за реализирани публично-частни партньорства през изминалите четири години. Кандидатът на ГЕРБ гарантира, че добрият диалог с бизнеса ще продължи и през следващия управленски мандат.

В отговор на въпрос от предприемачите той опроверга с факти твърденията на опонентите си от БСП, че е реализирал техни проекти. Белишки обясни с аргументи и в детайли всяка една процедура и подчерта, че поканата за участие в европейска програма не означава спечелен проект. Той заяви, че с инвестирането на 15 милиона лева по програмата „Региона в растеж“ жизнената среда в Панагюрище ще се подобри още повече, а част от освободения собствен ресурс ще бъде насочен към кметствата на общината.И през изминалия мандат капиталовите средства за селата са увеличени около 10 пъти.  отбеляза избраният за най-успешен български кмет през изминалия управленски мандат. Кандидатите и предприемачите се договориха през следващия мандат да подпишат споразумение за сътрудничество, а ръководството да съдейства за привличане на нови членове в Сдружението и популяризиране на неговите инициативи.

Панагюрище е много добро място за живеене, инвестиции и работа. Програмата ни е много амбициозна, балансирана и финансова обезпечена и ако получим подкрепа с №2 в бюлетината, резултатите ще бъдат още по-видими, подчертаха кандидатите на ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!