Начало Новини от вас Карат кучета от София и Пловдив?

Карат кучета от София и Пловдив?

СПОДЕЛИ

Здравейте,

Пиша ви, защото съм притеснен от слухове, които се носят напоследък в града. Чувам, че фирми, които се грижат за бездомните кучета в София и Пловдив карат в бусове  помияри и ги пускат в горите около Панагюрище. Тези кучета пък след това съвсем естествено пристигат в града. Даже един приятел ми каза, че е засичал подобен бус между Панагюрище и Оборище. Разбира се, това може да са само слухове, но според мене е напълно възможно да правят това. Тези фирми получават от столична и пловдивска община пари за всяко куче. Вместо да го гледат, ваксинират, обезпаразитяват и т.н, далеч по-лесно е да го качат в буса и да го пуснат някъде. Не е зле все пак да се провери тази информация и управата да вземе някакви мерки. Кучетата тук наистина са много, а с настъпването на зимата ще става все по-зле.

Георги Илиев, Панагюрище

2 КОМЕНТАРА

  1. В Пловдив нямало бездомни кучета, а само котки. Колкото до софийските – напълно възможно е за тях. Даже кметицата се изказа, че столичните помияри ги докарвали от провинцията, нищо чудно да е разпоредила да ги връщат. А Панагюрище е достатъчно близо и достатъчно далеч.
    Иначе, сега със засилването на туризма е напълно в реда на нещата „туристите“ да си „забравят“ любимците в града ни, това е обичайна практика. Да сте забелязали едно породисто кученце безпризорно по центъра? ;). Ако сме туристически град, входно-пропусквателен пункт и регистрация на постъпилите домашни „любимци“.
    Също така, в София е обичайна практика да съберат кучатата от два квартала и да ги разменят. Новите, докато се адаптират в средата, и ги страх, и се крият, а старите липсват, хората си мислят, че помиярите са по-малко. Да не забравяме, че има и бойни кучета, и глудници…




    0



    0