Начало Здраве Кардиологични и ендокринологични прегледи за пост-КОВИД синдром в „Уни Хоспитал“

Кардиологични и ендокринологични прегледи за пост-КОВИД синдром в „Уни Хоспитал“

СПОДЕЛИ
Прегледи за пост-КОВИД синдром се организират в МЦ „Панагюрище“, част от МБАЛ „Уни Хоспитал“. Консултациите ще бъдат извършвани от д-р Ирина Ганева, специалист по кардиология и специалист по ендокринология и болести на обмяната, само след предварително записване на час.

Графикът за предстоящите прегледи е:

8 септември (четвъртък) – от 14:00 до 16:00 часа;

29 септември (четвъртък) – от 14:00 до 16:00 часа.

Сред типичните симптоми на пост-КОВИД синдрома са хронична отпадналост, проблеми със сърцето и с концентрацията, повишаване на кръвното налягане, задух и кашлица, сърцебиене и прескачане на сърцето, изразен косопад, повишаване на стойностите на кръвната захар, които се задържат месеци след активната фаза на болестта. Проучвания, свързани с протичането на КОВИД показват, че при голяма част от преболедувалите инфекцията е необходимо дългосрочно проследяване с цел профилактика, овладяване и контрол на възможните усложнения. Д-р Ганева обяснява, че хората със сърдечно-съдови заболявания и болести на обмяната са от 2 до 4 пъти по-застрашени от усложнения.

Необходимо е пациентите да предоставят резултати от изследвания, свързани с КОВИД-19, епикризи и други налични медицински документи. Прегледите могат да бъдат заплащани на Регистратурата на лечебното заведение.

МЦ „Панагюрище“ има сключени договори с почти всички застрахователни компании в страната, по които включително се извършват и консултации със специалистите от Центъра.

Телефони за предварително записване на час: 0357/88 581; 0878 286 553