Начало Препоръчани Кикбоксьорите ни с 4 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медали

Кикбоксьорите ни с 4 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медали

СПОДЕЛИ

В петък, събота и неделя във Варна се проведе Държавното първенство по кикбокс в стил „Лоу кик“.
Панагюрският спортен клуб по кик-бокс „Оптикс“ взе участие с 8 състезатели, които се представиха на ниво, завоювайки четири златни, два сребърни и един бронзов медали. По този начин клубът от Панагюрище зае петото място сред 38-те участващи в надпреварата отбори.

Първенството премина при сериозна конкуренция, състезанията започнаха още в петък следобед, като след петък и събота, за финалите в неделя се класираха 6 от общо 8 -те ни състезатели.

Златен медал донесе Силвана Байкова, която се състезава в категория 52 кг при 15- 16-годишните. Силвана успя да преодолее леко колебливото начало на срещата, имайки предвид и силната й съперничка (от която има една загуба в предишно състезание). Тя бързо се съвзе и успя да обърне мача в своя полза. И двете направиха изключително силна и атрактивна среща, но нашето момиче определено заслужаваше победата и златния си медал.

При 17 -18 годишните Андрей Терзийски, в категория до 67кг, завоюва бронзово отличие. За жалост на четвъртфинала Андрей се контузи и именно това го лиши от по-горно класиране, защото треньорът му Здравко Еров предпочете да не рискува здравето му.

Николай Такучев при 13-14-годишните, в категория до 51 кг, завоюва златен медал, което, според треньора му, е ясен знак, че повечето и редовни тренировки са дали желания резултат.

Йоан Гърчев при 11 -12-годишните в категория до 57 кг завоюва сребро, но показа огромен хъс и желание за победа, което означава че рано или късно той ще стигне до най-високото място на стълбичката.

При 13-14-годишните в категория до 74 кг Калоян Вранчев донесе златен медал. За него това постижение наистина е повод за голяма гордост, тъй като поради заболяване той не успя да се включи пълноценно в подготовката преди състезанието, но въпреки всичко показа характер и желание за победа.

Също златно отличие спечели и Иван Велев при 11 12-годишните в категория до 37 кг. След малко колебливо начало, Иван успя да се мобилизира и да покаже на съперника си какво може.

На косъм със златото се размина при 11-12 годишните, в категория до 52 кг, Найден Бакърджийски, който заради малка грешка се класира втори и се окичи със среброто.

Малко не достигна на едно от новите попълнения в клуба Росен Байков да стигне до медалите, но той показа характер и упоритост.

„Горд съм с представянето на състезателите ни и ги поздравявам за постигнатите успехи. Завоюваните медали и петото място в отборното класиране са резултат от тяхната упорита и целенасочена работа в залата.“ – коментира треньорът Здравко Еров.