Начало Препоръчани КЛА „Оборище“ се завърна с два медала от Националния шампионат за 20...

КЛА „Оборище“ се завърна с два медала от Националния шампионат за 20 годишни атлети

СПОДЕЛИ

На 16 и 17 юни се проведе националният шампионат за 20 годишни атлети.

Клуб по лека атлетика „Панагюрище“отново се завърна с 2 медала от шампионата. Отличията са на Даниел Немски и Иван Иванов.

В най-трудната дисциплина, включваща 10 индивидуални и сложни технически дисциплини от леката атлетика,Даниел Немски успя да спечели сребърния медал от двудневната надпревара, събирайки 4890 точки,след състезателят на Сливен Жулиен Монев. Макар и с три години по-малък, Иван Иванов, след 6-тото място на 1500 метра от първият ден, постигайки личен резултат от 4.17.25, се включи в борбата втория ден в дисциплината 800 метра. При изключително силното бягане на Мартин Проданов от Пловдив, който покри норматива за европейското първенство за 20 годишните, юношите от младшата възраст Геми Семковски и Иван Иванов се бориха до последните метри за второто и третото места, като Геми Семковски успя да сречели среброто ,а Иван Иванов бронза. И двамата записаха лични резултати,съответно 1.57.07 към 1.57.44.,което са покрити нормативи за балканско първенство за тяхната възраст.

Изключително се представи и Илияна Кокотанекова в хвърлянето на чук. Тя се класира на 5-то място, а на тласкане на гюлле -6-то.

Адмирации и за осталите ,влезли в призовата осмица.

Треньорката Катя Кроснарова изказва сърдечна благодарност към състезателите за постигнатите успехи, както и на г-жа Барова, инж. Лука Гарчев, Христо Дураков, Кръстьо Карайлев, Еманоил Раленеков,Община Панагюрище,Асоциация на спортните клубове, за оказаната през годината помощ.