Начало Общество Клиентите на „Олимпик” са вече без Гражданска отговорност

Клиентите на „Олимпик” са вече без Гражданска отговорност

СПОДЕЛИ
restorant

От днес клиентите на застрахователна компания „Олимпик“ са без Гражданска отговорност. Те трябва да подпишат договор за задължителната полица с друг застраховател. В противен случай при катастрофа обезщетението се заплаща от лицето, причинило произшествието на пътя.

Полицията даде гратисен период от няколко дни за шофьорите с полици от фалиралата компания. Заплатените премии за неизтеклата част на застрахователните договори с „Олимпик“, които са прекратени, подлежат на връщане в рамките на последващото производство по несъстоятелност, което ще се проведе според законодателството на Република Кипър.

Комисията за финансов надзор (КФН) обяви, че възможностите й за намеса в този случай са ограничени. На този етап не е ясно дали активите на кипърската компания ще стигнат да покрият всички претенции от клиенти, на които преждевременно им бяха прекратени договорите за застраховки.

За отнемането на лиценза на „Олимпик“ беше съобщено през май тази година, но компанията обжалва решението пред местен финансов регулатор в Кипър.