Начало Култура Клуб „Млад художник“ към ОУ „Проф. Марин Дринов“ със заключителна изложба

Клуб „Млад художник“ към ОУ „Проф. Марин Дринов“ със заключителна изложба

СПОДЕЛИ

На 14 юни, в Актовата зала на ОУ „Проф. Марин Дринов“, беше открита заключителната изложба на клуб „Млад художник“ с ръководител Величка Палашева, съобщиха от училището.

Групата на малките художници, в която участват ученици от 2-ри и 3-ти клас, представи многообразни творби с различни техники. Оригамите бяха представени чрез интересни картини, изработени с техниката на тема „Космос“, „Морски пейзаж“ и „Пеперуди“. Техника „Декопаж“ ни впечатли с два варианта: хартиени картини с декопаж и декопаж върху стъклена основа. Творбите на малките художници ни впечатлиха с богата индивидуална фантазия и многообразие при хармоничното използване на цветовете. Друг вид използвана техника бе рисунка върху дърво.

Основно учениците се бяха спрели на рисуване на красиви пейзажи и натюрморти.

Настроение, радост и усмивки създаваха и изработените цветя от хартия, които сякаш бяха реални. Най-голямо впечатление на всички присъстващи направи масата за детско парти за рожден ден.

Участниците в проекта бяха използвали максимално своето въображение и естетически вкус при изработването на детайлна украса на чашите за сок, чиниите; различни ефектни начини за сгъване на салфетки и не на последно място – разноцветните и оригинални шапки за детското парти, от които лъха жизнерадостно настроение и усещане за усмихнати детски лица. Посетителите и гостите на изложбата бяха възхитени от разнообразните и интересни техники, използвани от учениците.

Клубът е сформиран по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.