Начало Общество Кметът Белишки откри Българо-сръбско-македонски форум в Панагюрище

Кметът Белишки откри Българо-сръбско-македонски форум в Панагюрище

СПОДЕЛИ

img_2059 small

В рамките на два дни от 29 февруари до 1 март 2016 година, Панагюрище е домакин на Българо-сръбско-македонски форум, организиран от Национална асоциация на общинските служители в България, съвместно с фондация Ханс Зайдел.

Темата на форума е „Етика в местната власт и обмен на добри практики в публично-частното партньорство“.

С презентация и представяне на успешно реализираните проекти с европейско финансиране и публично-частно партньорство, днес, г-н Никола Белишки – кмет на община Панагюрище постави началото на Международния форум.

Във форума участват г-н Валентин Лазаров – председател на Управителния съвет на Национална асоциация на общинските служители в България, г-н Богдан Милчев – ръководител на фондация „Ханс Зайдел“ за България, проф. д-р Йордан Ботев от Софийски университет „Свети Климент Охридски“, г-н Жан Станоевски – председател на Фондация „Балкан нет“, кметове и представители на общини от Сърбия и Македония.

В рамките на първия ден на форума, проф. д-р Йордан Ботев ще представи на участниците следните теми: „Етика на местната власт“, „Откритост и прозрачност“, „Добро управление в публично-частното партньорство“, „Етикет за добро управление“.

За участниците, Община Панагюрище организира съпътстваща програма – туристическа обиколка на града и посещение на Винарска изба „Румелия“.

На 1 март, форумът ще продължи с презентация на проекти за трансгранично сътрудничество между България и Македония, представена от г-н Жан Станоевски – председател на Фондация „Балкан нет“.

Добри практики в реализацията на проекти и публично-частно партньорство ще представят кметовете и представителите на общините  в Сърбия и Македония.

Източник Община Панагюрище