Начало Култура КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ НИКОЛА БЕЛИШКИ ОТЛИЧЕН С ПОЧЕТЕН ЗНАК „ПРИЯТЕЛ НА...

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ НИКОЛА БЕЛИШКИ ОТЛИЧЕН С ПОЧЕТЕН ЗНАК „ПРИЯТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА“

СПОДЕЛИ

Днес, 9 август, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки получи почетния знак на Български филмов институт „Приятел на българската култура“. Наградата се връчва за принос в популяризирането на архитектурните и природни забележителности на Република България, с цел стимулиране развитието на местните икономики и растежа на филмовата индустрия.

Панагюрище е една от локациите, която става част от проекта на Български филмов институт за популяризиране на Република България като подходяща дестинация за заснемане на филми, реализиран с подкрепата на Фондация „Лъчезар Цоцорков“.

 

На официална среща, в сградата на община Панагюрище г-н Иван Начев – председател на Управителния съвет на Български филмов институт, представи официалното промоционално видео за община Панагюрище. На срещата присъстваха Искрен Константинов – секретар на БГФИ и Ирина Ботева – изпълнителен директор на фондация „Цоцорков род“ и главен уредник в Исторически музей – Панагюрище.

 

В знак на признателност за взаимната подкрепа, по време на официалното връчване на видеото, г-н Белишки получи почетния знак и благодарствен адрес от името на Управителния съвет на Сдружението.