Начало Местна власт Кметът на Пазарджик остава без книжка за две години

Кметът на Пазарджик остава без книжка за две години

СПОДЕЛИ

Заради отказ да бъде проверен за употреба на алкохол кметът на Пазарджик е с отнето свидетелство за правоуправление.

От пресцентъра на МВР в Пазарджик потвърдиха наложената санкция.

Малко преди полунощ в петък Тодор Попов е спрян от пътни полицаи в рамките на засилените проверки на екипи на Главна дирекция „Национална полиция“.

Проверявайки документите на Попов, служителите на реда се усъмнили, че той може да е употребил алкохол. Пазарджишкият кмет обаче не се съгласил да бъде тестван с дрегер.

Съгласно закона, пътните полицаи приложили административна санкция и отнели книжката на нарушителя за срок от две години. Допълнително той ще трябва да плати и глоба от 2000 лева.

Официалното съобщението от МВР гласи:

При оказване на методическа помощ и контрол по направлението СДВР, ОДМВР-София и ОДМВР-Пазарджик от служители на ГДНП, към 23,30 часа вчера, 29 октомври, на територията на област Пазарджик е спрян лек автомобил и в хода на проверката на документите възникнало съмнение, че водачът е употребил алкохол. Той отказал да бъде тестван с техническо средство, за което е взето отношение по административен ред, в изпълнение на разпоредбите на чл. 174, ал. 3 от Закона за движението по пътищата. Водачът е установен като кмет на община на територията на област Пазарджик.

Специализираната полицейска операция ще продължи до 2 ноември, като паралелно с нея е предвидено екипи от ГДНП да осъществяват контролни дейности по изпълнението на основните задачи от полицейските наряди.