Начало Общество Коджабашев и Александров на четвъртфинал в Панагюрище!

Коджабашев и Александров на четвъртфинал в Панагюрище!

СПОДЕЛИ

Денислав Коджабашев и Теодор Александров се класираха за четвъртфиналите на
2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open!
„Те направиха много лесни грешки в началото и това ни даде необходимата
увереност”, обясни Теодор Александров. „Едното момче е играло в българското първенство, познаваме ги добре и бяхме отлично подготвени”, допълни Денислав.
За място на полуфиналите българите ще спорят с бившите номер 1 в света Йонгсик
Чън и Сангсу Лий.
„Трябва да сме по-агресивни и да играем с по-голям риск. Това е най-тежкият възможен жребий”, коментира Александров, а Коджабашев допълни, че подкрепата на зрителите по трибуните дава допълнителен стимул и вдъхновение.
Двубоят с корейците е утре от 11:50 часа в „Арена Асарел”.
По-рано днес Денислав в тандем с Мария Йовкова отпадна в първия кръг на
основната схема в новата дисциплина в турнира – смесените двойки. Двамата загубиха от холандския тандем Лауренс Тромер/Брит Ейрланд с 1:3 гейма (8:11, 7:11, 11:8, 6:11).
„Имахме шансове, но във важните моменти и точки те бяха по-стабилни от нас. Изградиха играта си по-добре. Въпреки това съм доволна от показаното”, сподели Мария.
„Просто бяха по-добри. Изиграха няколко мача преди това. Започнахме трудно, сковано. Обстановката, след пренареждането на залата, беше различна и трябваше време да си намеря обсега на ударите. В разиграванията ни надиграваха”, обобщи Денислав.
Женският ни тандем Полина Трифонова и Мария Йовкова приключи участието си на
1/8-финалите на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Двете допуснаха поражение с 0:3 /5:11, 3:11, 4:11/ от изключително класен съперник – китайките Ютин Гу и Дзъ Му.
„Много ценен опит е да играеш с китайски състезателки. Като цяло е трудно да се изправиш срещу азиатци. При тях нещата се случват изключително бързо. Докато едната прави удара, топката вече е при другата и времето за реакция е много малко. Когато се изправяме срещу европейки имаме повече възможности”, коментира Мария. „Това беше мач за натрупване на опит. Тествахме различни неща, но те винаги имаха верния отговор”, добави Поли.
До края на деня ще има още два мача с българско участие.

При дамите европейската шампионка за девойки до 18 години от Гимараеш, 2017, Мария Йовкова, се изправя срещу 61-ата в света Минами Андо от Япония.

В последния мач от схемата при мъжете днес, Теодор Александров ще играе с Рувен Филус от Германия. Срещата е с начален час 21:00 часа.