Начало Култура Който живее в спомените – живее вечно! (ВИДЕО)

Който живее в спомените – живее вечно! (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

IMG_5660

144 години от обесването на Апостола на българската свобода – Васил Левски, бяха отбелязани в Панагюрище вчера, 17 февруари.

В камерната зала на Театър Дом-паметник беше представена художествената програма „Спомен за Апостола“, в която се включиха възпитаници на ЦПЛР-Панагюрище – членове на клуб ”Млади възрожденци”, с ръководител Ваня Тодева, Литературен клуб, с ръководител Красимира Василева и клуб „Програмиране”, с ръководител Стоянка Добрева.

IMG_5650

Образът на Левски отдавна се е превърнал в незаменима част от паметта, културата и светогледа на всеки българин, заяви г-жа Тодева в началото на програмата, като припомни по-важните моменти от живота и делото на Апостола чрез презентация.

IMG_5657

По време на програмата прозвучаха емблематични текстове от творчеството на Ботев и Вазов, като наред с тях, присъстващите чуха и спомени на съвременници на Апостола, които разкриха една не толкова обсъждана страна от личността на Левски – певческите му умения.

IMG_5597

Прозвучаха любимите му песни, които той самият обичал да пее и с които е веселил своите приятели – „Мома Бошнакиня”, „Отдавна ли си, момне ле, калугерица“ и други.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО