Начало Култура Концертът „Мюзикъл и рок“ на музикантите от Б.Т.Р. идва в Панагюрище

Концертът „Мюзикъл и рок“ на музикантите от Б.Т.Р. идва в Панагюрище

СПОДЕЛИ

На 9 август, от 19 часа, лятното турне „Мюзикъл и рок“ на музикантите от Б.Т.Р. ще разтърси панагюрския театър. Турнето е с участието на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ с диригент Георги Патриков. В програмата като солисти участват фронтменът на БТР Атанас Пенев, Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова, а водещ на музикалния спектакъл е актьорът Цветелин Илчев.

В първата част рок музикантите изпълняват фрагменти от обичани мюзикъли заедно с оркестъра на театъра. Във втората част звучат вечните хитове на Б.Т.Р. в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър. Съвместният музикален проект „Мюзикъл и рок“ на Б.Т.Р. и Великотърновския театър стартира преди година. Досега той е представен с голям успех в 20 български града, а концертите са аплодирали над 8000 души.

Билетите са с цени 15 и 20 лева и вече се продават в Театър Дом-паметника.

Наскоро Б.Т.Р. постави поредното 5-о парче в „Пъзел“-а с едноименната песен, в акустична версия. Песента е саундтрак към комедийния сериал „Животът на Жоро“. На снимачната площадка се срещнаха баща и дъщеря – вокалът на Б.Т.Р. Наско Пенев и актрисата Мартина Пенева, на която е поверена ролята на Албена в криминално-музикалния сериал. Клипът е изцяло с кадри от филма и с изпълнителите на акустичната версия на „Пъзел“ – Наско и Славчо, който е автор на музиката и текста на песента. Режисьор на филма и видеото е Люси Иларионов.