Начало Култура Концертът на Красимир Първанов в Панагюрище – вълнение и споделена емоция

Концертът на Красимир Първанов в Панагюрище – вълнение и споделена емоция

295
0
СПОДЕЛИ

Концерт на Красимир Първанов под наслов „Тази песен е частица от мен“ събра в петъчната вечер в музикалната зала на НЧ“Виделина-1865“ почитатели на акустичната китара.

Естествено, начало на концерта постави песента „Надежда“ („Тази песен е частица от мен“). Програмата включваше още авторски песни на Красимир Първанов, между които популярните и обичани „Ботев булевард“, „Песен за уличния музикант“, „Безименна песен“ и др., а също и песни, сътворени от Красимир Първанов по стихотворения на Калин Донков, Пламен Сивов, Николай Милчев, Гриша Трифонов, Димитър Христов и Елена Денева. Между отделните изпълнения авторът споделяше свои мисли за творчеството, за изкуството или разказваше историята на сътворяване на песните.

Красивото и хармонично сливане на текст и музика, толкова характерно за песните на Красимир Първанов, изпълни залата с вълнение и споделена емоция. Израз на общата наслада от изпълненията на Краси бяха думите на пианистката Юлия Богоева, с които тя се обърна към колегата музикант, подчертавайки силата на текста, който носи посланията на бардовската музика.

Концертът, дълъг според госта, но кратък според слушателите в залата, завърши с дълга редица от хора, които искаха лично да поздравят и да благодарят на автора, да си закупят диск и да си направят снимка за спомен от тази вълнуваща и вдъхновяваща вечер.

Събитието е част от поредицата авторски вечери на изпятата поезия, които Литературният салон „Виделина“ при читалището организира, за да популяризира изкуството на обичани съвременни български бардове и да превърне в традиция за града ни националната творческа среща на поети с китара, която за първи път се състоя през септември 2022 година. Следващата такава вечер ще бъде на 7 април, когато гост в Салона ще бъде бардът Красимир Йорданов.