Начало Общество Контур 7“ пуска втори „паяк“ в Пазарджик

Контур 7“ пуска втори „паяк“ в Пазарджик

СПОДЕЛИ

Oт днес „Синя зона“ е с удължено работно време

Втори „паяк“ ще събира неправилно паркираните автомобили в Пазарджик, съобщиха от дружеството, стопанисващо „Синя зона“ – „Контур 7“. Машината е купена и оборудвана с допълнителните съоръжения, предстои пускането й на терен от понеделник.

До момента в града работи само един репатриращ автомобили не може да се справя със събирането на всички неправилно паркирани автомобили в областния център. Особено внимание ще бъде обърнато на местата, за които най-често постъпват жалби и оплаквания за неправилно паркирани автомобили и които затрудняват движението и създават предпоставки за инциденти.

Припомняме, че по договора на дружетвото с общината „паяците“ в Пазарджик трябва да са два на брой. До края на август обаче изпълнителят планира да пусне в експлоатация и трети.

Важна промяна е, че от понеделник, 13-ти август, работното време на „Синя зона“ ще бъде до 19:00 часа, така като е обявено на всички табели на местата за кратковременно паркиране. Досега „скоби“ на неправилно паркираните автомобили в „Синя зона“ се слагаха до 17:00 часа.

След 19:00 часа блокираните със скоба автомобили ще бъдат извозвани на специализирания паркинг на ул. „Пловдивска“, който работи до 22:00 часа.