Начало Общество Кръщават спортна площадка в Пазарджик на нелепо загиналия Петър Загарьов

Кръщават спортна площадка в Пазарджик на нелепо загиналия Петър Загарьов

СПОДЕЛИ

21-7petyr-703913Нова спортна площадка в Пазарджик ще носи името на загиналия на плажа в Несебър Петър Загарьов, съобщава Телекабел. Паметна плоча с името на нелепо отишлия си младеж ще бъде поставена там през следващата седмица. За това са се разбрали на среща вчера кметът на Пазарджик Тодор Попов с родителите на момчето и негови приятели.

Активен спортист и майстор на уличния фитнес. Така описват приятелите му 18-годишния Петър Загарьов, който беше затрупан в пясъчна дупка на плажа в Несебър. Въпреки добрата си физическа форма, момчето не успя да се спаси. Той си обичаше риска, признава Александър Пенев, който пръв се опитал да му помогне. Александър разказа, че в памет на Петър искат новата спортна площадка на улица „Климент Охридски“ да носи неговото име. Приятели на Петър и неговите родители днес се срещнаха с кмета Тодор Попов. Той е дал съгласие на новата спортна площадка да бъде поставена паметна плоча с името на загиналото момче. Съоръженията вече активно се използват за тренировки от много деца и младежи от Пазарджик. Да тренират на фитнес уредите идват дори такива, които не живеят в района. Сред тях са и приятелите на нелепо загиналия на плажа в Несебър Петър Загарьов.

AПред Телекабел най-добрият приятел на Петър Александър Пенев разказва как точно се е стигнало до трагедията. Момчетата отишли на плаж в ранния следобед и решили да изкопаят дупки, в които да се заровят и снимат. Петър обаче направил своята много дълбока – около 2.30 метра. Момчето нямало как да излезе от там без помощ. Александър влязъл в по-малката, за да му направи улейче и да могат по-лесно да го издърпат.

Влизам в малката дупка да му подам ръка през улейчето, което бях направил от другата дупка. Тъкмо се навеждам да подам ръка и зад него, само за секунда, пясъкът се свлича. И изведнъж пясъкът го затрупа. Аз се паникьосах, започнах да викам, отидох на самото място започнах да ровя, да кряскам, след това спасителите дойдоха, трима.  Издърпаха ме и започнаха да ровят с кофи, обаче и това не беше успешно. Извикаха багер и чак след 25 минути под земята беше изваден.“ – разказва Александър.

Източник: telekabeltv.bg

1 КОМЕНТАР