Начало Интервюта Красимир Гушмаков: Тенисът на корт ме прави щастлив!

Красимир Гушмаков: Тенисът на корт ме прави щастлив!

СПОДЕЛИ

Красимир Гушмаков е на 15 годинин и преди ден спечели надпреварата при мъжете в турнира по тенис на корт, който се проведе в Панагюрище.

Тренирам тенис от 3 години, част съм от Тенис Клуб „Панагюрище 2020“. „, споделя възпитаникът на треньора Кристин Цветанков.

„Запалих се по този спорт през 2017 година, когато Григор Димитров достигна полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Любимите ми играчи са Доминик Тийм, Новак Джокович и Григор Димитров.“ – разказва Краси и добавя:

„Чувството да си победител е уникално. Чувствам се така сякаш съм спечелил титла от професионален тенис турнир, в който играчите са били на най-високо ниво.“

Красимир очаква 15 септември с нетърпение. „Защото ще мога да се видя с моите съученици и приятели, с които не съм се виждал от повече от половин година.“

Бъдещият десетокласник в СОУ „Нешо Бончев“ отдавна е осъзнал какво дава спортът. „Изпитвам удоволствие от играта наречена тенис, спортът ме прави щастлив, дава ми здраве и ме научава да бъда по-дисциплиниран. На моите връстници, които не спортуват бих им казал и бих им препоръчал да започнат да спортуват, защото спортът е здраве и те учи на дисциплина.“ – категоричен е Красимир Гушмаков.

Екипът на ПИА му пожелава здраве и много успехи – в училище и в спорта!