Начало Интервюта Кръстьо Тютюнджиев за „Legion Run“: Има ли думи като „предизвикателство“ и „препятствие“...

Кръстьо Тютюнджиев за „Legion Run“: Има ли думи като „предизвикателство“ и „препятствие“ значи съм в кюпа

СПОДЕЛИ

В края на миналата седмица България бе домакин за първи път на фестивала Легион рън (Legion Run). В спортното събитие с родина Гърция, можеше да участва всеки над 18 години, който иска да предизвика себе си, да се включи в бягането по над 5-километрово трасе с поне 15 препятствия от световна класа, кал, огън и бодлива тел. Ето как накратко е описано преживяването в сайта на Legion Run: “Legion Run е много повече от просто бягане или състезание. Това е преживяване за цял живот. Всеки участва по различни причини, но всички завършват по един и същ начин – “променени”.Това не е състезание, ние дори не засичаме времето ви. Legion Run е за изправяне пред личните предизвикателства и тръпката на това да си докажеш, че можеш. Но преди всичко е свързано със забавление.

10516857_10202247698180544_2169343387375237084_n

Предизвикателството да изпробват възможностите си поеха и около 15 млади панагюрци. ПИА успя да се свърже с няколко от тях.Ето какво сподели атлетът Кръстьо Тютюнджиев:

– Каква беше твоята лична причина да участваш?

Хората, които ме познават знаят, че не ми е нужно много за да се включа в подобен вид състезание. Има ли думи като „предизвикателство“ и „препятствие“ значи съм в кюпа. От клиповете, които бяха качени на страницата на legionrun.bg придобих представа, че ще се изисква не малка доза издръжливост, ловкост и работа в екип. Първите две качества притежавах и оставаше само да се включа в някой отбор. В случая използвах компанията на приятелите им от таекуон-до клуб ,,Один-Оптикс“ и така сформирахме отбора – Ninjas (Нинджите).

– Какво предизвикателство постави пред себе си и успя ли да се справиш?

Основните 2 предизвикателства, които си бях поставил бяха преминаването през ледената вана и голямата рампа, която трябва да се изкачи. В сайта имаше изказване от сорта на – ,,…рампата, която малцина успяват да изкачат сами…“. Мисля, че ви е ясно, че това беше напълно достатъчно да ме амбицира да проверя дали съм из между тези малцина. В крайна сметка успях да се справя без проблеми и с двете препятствия. Все още не са измислили достатъчно сложно съоръжение за да не успея да се справя сам. :D

– Ти се занимаваш активно със спорт. Освен физическа сила и издръжливост, какви други важни качества са необходими за справяне с предизвикателството Legion RUN?

Ключовия компонент за успеха е работата в екип, а най-важното за да си изкарате добре е отборния дух. Беше изключително зареждащо, докато бягаме да викаме заедно името на отбора. Успяхме да сплотим колектива въпреки, че голяма част от хората се срещаха за първи път. След първото препятствие (което беше дори преди самия старт вече работехме като една добре смазана машина.

– Кое беше най-силното емоционално преживяване за теб?
Определено най-силното емоционално и физическо преживяване беше свързано с преминаването на ледената вана и голямата рампа. Шока от влизането и излизането от толкова студена вода беше непознато усещане за мен. Хареса ми, че предизвиках себе си и успях да се справя. Преминаването на целият отбор през рампата също беше голям купон. Тук истинската работа в екип си каза думата. Хората, които вече се бяха качили отгоре подаваха ръце на изкачващи се и после ги изтегляха на върха. Наложи се дори да се спусна с главата надолу, докато моите съотборници ме държат за глезените, за да мога да помогна на по-уморените да изкачат рампата.

– Би ли опитал пак?

Ти как мислиш? Не само веднъж !