Начало Култура Kвартет „Магия“ от град Пловдив стана големият победител на 12-то издание на...

Kвартет „Магия“ от град Пловдив стана големият победител на 12-то издание на „Родолюбие“ (ВИДЕО)

186
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

магия

С официална церемония по награждаване приключи 12-ото издание на фестивала „Родолюбие“. В двата фестивални дни на сцената на Театър Дом-паметник таланта си показаха 350 деца и младежи от цяла България. Те бяха оценявани от компетентно жури в състав: Хайгашот Агасян, Светослав Лобошки и Дочка Кацарева.

При вокалните групи от първа възрастова група първото място грабнаха Секстет „Бамбини“ от ОДК гр. Пловдив, втората позиция бе за ВГ „Бамбини“ от ОДК гр. Пловдив, а третата за ВГ „Карловойс“ към Военен клуб гр. Карлово.

В категория вокални дуети – първа възрастова група първо място спечелиха Калина Десподска и Александър Дамянов от гр. Велинград. Второто място бе за Ива Ичевска и Кристиян Павлов от „Арт Войс Център“ гр.Пловдив, а третото за Наталия Гайкова и Борислава Гайкова от гр. Хисаря.

Надежда Ковачева
Надежда Ковачева

Определянето на призовите места при индивидуалните изпълнители в първа възрастова група затрудни журито,  конкуренцията в групата беше изключително оспорвана и накрая то даде едно първо, 3 втори и 7 трети места.

На първо място се класира Дария Пенева от гр. София. На второ място се наредиха Йоана Кирилова от София, Ива Ичевска от Пловдив и Калина Десподска от Велинград. Трети места журито отреди за Даяна Славова от Димитровград, Ванеса Баева от Велинград, Кристиян Павлов от Пловдив, Михаела Нанова от Велинград, Надежда Ковачева от ОШИ „Евгений Зумпалов“ Панагюрище, Кристина Баракова от Русе и Цветина Лискова ОШИ „Евгений Зумпалов“ Панагюрище.

След голямата конкуренция и оживени дебати журито определи за най-добър изпълнител на XII националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2016“ и носител на голямата награда „Живият пламък“ стана квартет „Магия“ от „Арт Войс Център“ гр. Пловдив, с ръководител Руми Иванова. Наградата бе връчена от зам. кмета по хуманитарните дейности на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова

 

Г-жа Матанова връчи и специалната награда на Община Панагюрище. Тя бе присъдена на ВГ „Little Wings”от ОДК гр. Мездра.

Традиционните награда за сценична реализация бяха присъдени на Стойко Шопов от ОДК Панагюрище, с музикален ръководител Стефка Стефанова и ВГ „Бъркотия“ от гр. Кюстендил.

От самото начало на конкурса есяка година се връчва награда за музикален ръководител на името на панагюрската учителка по музика Анна Главчева. Тази година тя бе присъдена на Йорданка и Иван Казалиеви от Велинград.

Освен наградите на журито, на фестивала „Родолюбие“ се присъждат и награди от различни организации и фирми. Призът на „Асарел Медет“ АД бе връчен на панагюрския талант Виктория Манева и музикалния й ръководител г-жа Нона Немигенчева.

Виктория Манева и Нона Немигенчева
Виктория Манева и Нона Немигенчева

Наградата на Лайънс клуб Панагюрище и Алфа Лео клуб Панагюрище бе за Мария Вандева от Бургас.

„Оптикс“ АД връчи своята награда на Мария Мустафа и Моника Тодорова от Севлиево.

Награда бе връчена и от ОДК град Панагюрище. Тя отиде при Алиса Найдис ОДК гр. Дългопол.

Детското жури на фестивала, присъди награда на Елита Георгиева от Благоевград.

Традиционно награда връчват и Ротари клуб – Панагюрище. Най-добре представил се млад изпълнител, според тях, бе Виктория Илиева от Пловдив.

Дворецът на децата гр. София, които предоставиха поощрителните награди във фестивала, връчиха специална награда на Венета Кущилова от Пловдив.

Последната награда за тазгодишния фестивал бе от Сдружението на предприемачите в гр.Панагюрище. Тя бе присъдена на Цветелина Шопова от Панагюрище.

Фестивалът бе закрит с неговия химн „Българийо, обичам те”, в изпълнение на панагюрския талант Виктория Манева. При нея на сцената, се присъединиха и всички лауреати в тазгодишното издание на „Родолюбие“.