Начало Интервюта Лазерната епилация е най-прекият път към идеалната кожа

Лазерната епилация е най-прекият път към идеалната кожа

СПОДЕЛИ

Най-новата лазерна технология  MISTER LASER, която е на пазара в момента, се предлага и в Панагюрище. Защо този метод за обезкосмяване е по-добър от останалите и какво трябва да знаете за него

 

„Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати.“
Всеки път, когато си записваме час за козметик, си припомняме тази мисъл на Алберт Айнщайн. Защото, за да изглеждаме съблазнителни, сме способни на всичко! Жадуваната красота ни кара често да правим жертви, да търпим болка и  неудобства, а накрая резултатът е краткотраен….

Премахването на нежеланото окосмяване е проблем, довел до измисляне на бръсначи, депилиращи кремове, различни видове кола маски, механични и електрически епилатори, а от около 15 години и на най-новия метод – лазерна епилация. И именно той засега се оказва най-доброто решение на проблема. В Панагюрище вече се предлага най-новият и абсолютно безболезнен начин за премахване на нежеланото окосмяване – MISTER LASER 109 с година на производство 2017-та.

Услугата е достъпна в града ни, благодарение на Марияна Нетова – квалифициран козметолог с 12-годишна практика. За специалист като Марияна, пациентите са най-важни. Тя е убедена, че усещането за хармония в нас е пряко свързано с баланса между вътрешната и външната ни красота. Затова всичките й усилия през тези години са насочени към индивидуалността и уникалността на всеки пациент, неговите лични потребности, очаквания и желания. Когато започва практиката си преди 12 години, мотото на новооткритото студио гласи: „Най-важният си ти”. От тогава тя се старае да не изневерява на тази мисъл, като нейна доказана стратегия за успех през годините стават индивидуалния подход, професионализъм и уважение в комбинация с най-висок клас апаратура и продукти.

Вярна и на максимата, че ние се самоопределяме с изборите си, Марияна приема предизвикателството всеки сезон да представя нови и оригинални базови терапии. Тази есен двете нови предложения в салон „Жадор” са комбинираната базова мезотерапия за лице „Mezo-pil”, която е съвременното адекватно противодействие на процесите на стареене и отключване на спонтанни регенеративни процеси на клетъчно ниво, без хирургическа намеса. Другото такова предложение е лазерната епилация Mister Laser, която е и предмет на разговора ни с козметолога.

„Аз ценя високо лоялността на клиентите, взаимното доверие и процеса на обратната връзка, защото тя е изключително важна за мен”, споделя Марияна. Подтиквана от мисълта за пациентите си и провокирана от желанието да им осигури най-доброто, тя се спира на Mister Laser.

 

Здравейте, г-жо Нетова! Разкажете ни какво точно представлява Mister Laser?

Това е най-новата лазерна технология, която е на пазара в момента. Диодната система за епилация 810 nm използва класическа технология за диодна лазерна епилация. Дължината на вълната на лазера 810 nm прониква до дълбочина, която е достатъчна за достигане до космения фоликул и за ефективна резорбция от меланина. Почти 15 години клинични тестове и проверки доказват, че е златният стандарт в лазерната епилация. Уникалната му дълга импулсна ширина от 810 nm прониква през епидермиса и достига космените фоликули.

Според теорията за селективната абсорбция на светлината, използването на меланинови клетки абсорбира светлина с конкретна дължина, космените фоликули произвеждат топлина и по този начин се унищожават селективно, за да се избегне паралелно увреждане на заобикалящите ги тъкани.
По време на процедурата уникалната сапфирена охлаждаща технология на системата извършва кратковременна анестезия на кутикула, като предотвратява изгарянето на кожата, и постига безболезнена, бърза и трайна епилация.

Предвид важните отметки, които го отличават от всичко, което е било познато до сега, тази промяна беше отправната точка, която ме накара да се замисля в тази посока – да инвестирам в него и да го предложа на моите пациенти като още един щрих от богатата гама на услуги, които предлага моето студио Жадор.

Има ли значение дали сме с по-тъмна или с по-светла кожа?

За първи път производителите са разработили параметри в лазера, които включват освен от първи до четвърти тип кожа, също пети и шести тип кожа, като това включва и негроидната раса. Без значение колко тъмна е кожата, въздействието е еднакво. За да може успеваемостта да е една и съща при всички типове кожа, различните участъци, които се обработват, си имат различна предварително подготвена схема, която специалистите спазват, а резултатите са на изключително ниво. Единствените проблемни два типа кожи са с белия косъм, който не съдържа в себе си меланин и няма как да бъде отчетен от лазера, както и оранжевият косъм. Лазерът не отчита тези два цвята.

Колко процедури са нужни за най-голяма ефективност?

Както казва създателят на апарата „Няма нищо вечно, освен смъртта”. Косъмът има своите три стадия на развитие – Анагенна фаза, Катагенна фаза и Телогенна фаза.

На практика, унищожаването на косъма, който е в анагенна фаза, първата фаза на развитие, става от първия път. Тоест за унищожението на един космен фоликул, заедно с кореновата система, не е необходимо повече от едно приложение на диодния лазер.Тогава лазерът прониква, създава нужната топлина и унищожава целия космен фоликул. Ако косъмът е в другите две фази няма начин този лъч да бъде проводен до корена и да се унищожи. При първата процедура всички косми, които са в първа фаза, умират, обаче ни трябва период от време за космените фоликули, които са били в другите две фази. Например,  нужни са 5 последователни процедури за около 5 месеца, за да се уверим, че през това време всички тези косми са минали и достигнали до новата анагенна фаза, затова всеки път унищожаваме наличното количество от косми, които са в анагенна фаза. Това може да изисква от 5 до 10 приложения.

Има ли много мъже, които се подлагат на лазерната епилация?

Системата е разработена така, че е унисекс. Всичко останало като фаза на растеж е едно и също и за мъже, и за жени. В 21 век хората не се делят на мъже и жени в обгрижването на тялото си. Предразсъдъците са изчезнали и нещата опират до личността и възпитанието на човека. Според мен грижата, усещането за красота и превенцията за здраве се възпитават от ранна възраст. Личният пример и средата са много определящи. Оглеждаш се около себе си, виждаш как стоят нещата и взаимстваш най-доброто.

Какво е нужно да се направи преди и след процедурата?

Трябва известно време да не се третират тези зони, за да може в деня преди самата процедура мястото да бъде избръснато. Много хора се стряскат от този факт, защото в пространството витае митът, че косми, които се бръснат, стават по-дебели и упорити. Нищо подобно. Ако сме ги избръснали и те са в първа фаза, ги унищожаваме още с първата процедура. А ако сме си ги избръснали и те са във втора или трета фаза, каквото и да ги направим не можем да им повлияем по никакъв начин.

Три дни преди процедурата се ексфолира много хубаво тялото, в деня преди епилация или сутринта, се премахват космите до нивото на кожата и от там нататък предишните три и следващите три дни пациентът не се излага пряко на слънце, не посещава солариум. Няма други ограничения. Когато се работи лице винаги след това се ползва крем със защитен фактор 50. Това е единственото ограничение. Имаме възможност през цялата година да обработваме тялото си с този лазер, като спазваме правилото за трите дни защита.

Има ли възрастов ограничения?

Няма. Самото ограничение се налага от оцветяването на косъма. Когато човек вече е побелял, без значение от възрастта, те остават по кожата без да може да им бъде въздействано. Всеки пациент получава комплект информационно съгласие, което изчита сам и което е допълнение към информацията, която аз предоставям, за да запозная всеки един индивидуално с процедурата. Пациентът попълва и анкетна карта, подписва се и носи отговорност за решенията си. Също така, ако пациент е на антибиотик или пие кортикостероиди, трябва да изчака да премине този вид терапия, за да може организмът да се пречисти за десет дни и тогава да започнем работа с него персонално. Когато имаме въпроси, прочитайки всяка от тези отметки, най-добре е да се консултираме с лекар. Естествено, не се третират пациенти, на които се провежда химиотерапия, радиолечение … Не се работят и участъци на тялото, които са с татуировки, защото лъчът я разгражда и я превръща в безформено черно петно.

Телефон за записване и контакт: 0888 909151